Meer weten? Bel ons op 06-50621245

Nieuw in ons assortiment: t Heekenbroek uit Gelderland

Gepubliceerd: 22-01-2016 17:02:13
Categorieën: Nieuwe Wijnen

Het gaat goed met de Nederlandse wijn! De wijnen worden van steeds betere kwaliteit en dat is te proeven! Het is ook fijn dat steeds meer wijnmakers zich richten op kwaliteit en aansluiting vinden bij de Nederlandse top. In die categorie zijn wij ook blij dat wij Wijnboerderij ’t Heekenbroek mogen verwelkomen in ons assortiment.

In de Gelderse Achterhoek wordt veel wijn verbouwd. In onze winkel kennen wij ze al van De Achterhoekse Wijnbouwers. ’t Heekenbroek is geen onderdeel van de cooperatie, maar een zelfstandige wijnboerderij.

Zoals zoveel wijnbouwers met een agrarische achtergrond was het wel even omschakelen voor Job en Neeltje Huisman. Met wijn maken gaat het niet om een zo hoog mogelijke opbrengst per hectare maar om zuiver terug snoeien zodat de druiven goed kunnen rijpen. In 2006 zijn ze begonnen met de aanplant van de eerste stokken, nu bijna 2 hectare maar de eerste wijn. Met de hulp van de beste Wijnmaker van Nederland, Stan Beurskens van Wijngaard Sint Martinus is de wijn van ’t Heekenbroek steeds beter en beter geworden. Eerst kwamen daar de bronzen medailles, toen de zilveren en nu ook de gouden medailles.

Wij hebben er voor gekozen om in eerste instantie vier wijnen op te nemen in ons assortiment, allen internationaal onderscheiden. De vier wijnen hebben de volgende prijzen in de wacht gesleept:

  •          Gouden Medaille Berliner Wine Trophy 2015
  •          1e plaats Best of Freiburger PiWis 2015
  •          Gouden Medaille PiWi-international 2015,
  •          WIN keurzegel Wijnkeuring der Lage Landen 2015
  •          Zilveren Medaille Berliner Wine Trophy 2015
  •          Brons Wijnkeuring der Lage Landen 2015

Nog niet in ons assortiment (evt. wel op aanvraag verkrijgbaar) zijn de Johanniter Brut (Zilveren medaille PiWi-international 2015, WIN keurzegel Wijnkeuring der Lage Landen 2014), de Bronckhorster Parel Rosé (Zilveren Medaille Berliner Wine Trophy 2014, WIN keurzegel Wijnkeuring der Lage Landen 2014) en de Tivoli Half Zoet Wit (Zilveren Medaille Berliner Wine Trophy 2014). Al met al een indrukwekkende lijst.

Deel deze inhoud

Voeg reactie toe

 (inclusief http://)