Meer weten? Bel ons op 06-50621245

Nieuw: Abel en Sophie van Wijngaard Zwirs in Noord Holland

Gepubliceerd: 25-01-2016 23:11:42
Categorieën: Nieuwe Wijnen

De eerste weken van het jaar zijn voorbij gevlogen. De tijd van de feestdagen en de stevige rode wijnen ligt achter ons. Hoewel het buiten een heel klein beetje op winter lijkt begint het seizoen van de witte wijn toch al weer voorzichtig op de deur te kloppen.

Witte Nederwijn doet het goed. Dat lezen we ook in de Nieuwste Winelife met een special over Nederlandse wijnen. Een groot deel van de toppers hebben wij in ons assortiment en daar mogen wij nu twee nieuwe witte wijnen aan toevoegen: Abel en Sophie. Welkom! Het voelt bijna als twee nieuwe kindjes.

Beide wijnen zijn van Wijngaard Zwirs uit Heerhugowaard. Het is een relatief kleine wijngaard van 1,2 ha. Waar in 2004 de eerste 80 stokken de grond in gingen en in 2005 volgden er nog eens 1.000. De passie voor wijn is bij de familie overgewaaid uit Amerika waar ze in 1995 een aantal maanden bij vrienden op de wijngaard woonden in Sonoma County, Californië. Eenmaal terug in Nederland is het wijnvirus niet over gegaan. De Amerikaanse invloeden zijn zelfs te proeven in de wijnen.

De Solaris zit dicht tegen een Californische Chardonnay aan qua smaak. In het Parool van 14 november 2015 schreef Harold Hamersma over Abel: Hij beoordeelde de Abel Solaris met een 8

Ook het februari nummer van Winelife is positief over de wijnen van Zwirs. In een rondgang onder 83 Nederlandse wijnen haalden beide wijnen van Zwirs de top 20. De Sophie werd beoordeeld met 2 sterren, de Abel met 1 ster.

Zwirs is de eerste wijngaard uit Noord Holland die wij in ons assortiment voeren. Langzaam wordt de wijn steeds noordelijker. Nog even en we kunnen een echt rondje Nederland proeven!

Gelinkte producten

Deel deze inhoud

Voeg reactie toe

 (inclusief http://)