Meer weten? Bel ons op 06-50621245

Kerststress? Brassato al Betuwe

Gepubliceerd: 23-12-2015 21:06:55
Categorieën: Algemeen

Het kerstdiner staat voor de deur. Bent u er nog steeds niet uit wat u uw gasten moet serveren?  Hier onze Brassato al Betuwe. De Brassato al Barolo is een traditioneel Italiaans gerecht wat ook heerlijk smaakt met een mooie Nederlandse wijn.

Voorbereiding

Leg een mooi stuk rundvlees in een schaal. Wij kozen voor ongekruide runderrollade rechtstreeks van de boer bij ons om de hoek, Schil de wortel, pel de knoflookteentjes en snijd de ui in vier parten. Steek de kruidnagels in de ui. Was en droog de tijm, marjolein en rozemarijn. Doe de groenten, kruiden, kaneelstokje, jeneverbessen en laurierblaadje bij het vlees in de schaal en giet de Betuwse Linge Rood erover. Dek de schaal af en zet in de koelkast. Laat 12 uur marineren.

Brassato al Betuwe

Brassato al Betuwe

Brassato al Betuwe

Tijdens het wachten is het een uitstekend moment voor een verfrissende Pinot Gris om de kerststress weg te laten zakken.

Brassato al Betuwe

Bereiding:

Haal het vlees uit de marinade. Goed laten uitlekken, droog deppen en haal het door de bloem. Zeef de marinade in een vergiet boven een kom, verwijder de kruidnagels uit de ui en verwijder het kaneelstokje. Hak ui, knoflook, wortel, tijm, marjolein en rozemarijn fijn. Laat de jeneverbessen en het laurierblaadje heel. Smelt de boter in een braadpan en bak de gehakte groenten, jeneverbessen en laurier. Voeg het vlees toe en bak dit gelijkmatig bruin. Breng op smaak met zout en peper. Voeg iets minder dan de helft van de marinade toe en doe het deksel op de pan. Laat het vlees gedurende tenminste 3 uur zachtjes sudderen op laag vuur. Voeg zo nu en dan een scheut hete runderbouillon toe om uitdroging te voorkomen. Wanneer het vlees gaar is, uit de pan nemen, uit laten lekken en warm houden. Doe het vuur wat hoger en laat de jus een beetje inkoken zodat het wat dikker wordt. Snijd het vlees in stukken, schik op een schaal of bord en giet de jus door een zeef (of laat de groenten en kruiden erin als je dat lekker vindt) over het vlees.

Ingredienten:

1 ui
2 teentjes knoflook
1 grote winterpeen of 4 kleine wortels
Rozemarijn
Tijm
Marjoraan
1 kaneelstokje
1 laurierblaadje
ca 10 Jenevebessen
ca 4 kruidnagelen
1 kg Rundvlees
1 fles Betuws Wijndomein Linge Rood

Deel deze inhoud

Voeg reactie toe

 (inclusief http://)