Meer weten? Bel ons op 06-50621245

Chardonnay zoals Chardonnay bedoeld is

Gepubliceerd: 17-11-2015 15:55:26
Categorieën: Nieuwe Wijnen

Het is een groot twistpunt binnen de Nederwijn-wereld. Maken we wijn van traditionele rassen, of van nieuwe druiven die speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld zijn? De traditionele druiven hebben het nog moeilijk in Nederland, zeker als het gaat om de Chardonnay en de Pinot Noir. Alleen een goed jaar levert mooie rijpe druiven op. En dat eigenlijk ook nog alleen maar in het uiterste zuiden van ons land.

Nee, dan liever de Regent of de Johanniter die eerder rijp zijn. Toch moeten veel mensen wennen aan het smaakprofiel van deze wijnen en kiezen dan toch eerder voor een veilige internationale wijn. De Chardonnay van de Wijngaardsberg is dan van harte aan te bevelen. Wijnmaker Jules Nijst produceert een pracht van een klassieker, zoals Chardonnay bedoeld is. Perswijn nr 1 2013 schrijft over de 2011 vintage: "perzik en meloen, zacht en gemakkelijk, banaan, vanille, rijke stijl, krachtig, springt er uit" De wijn kreeg vier sterren, **** = "zeer goed"

Chardonnay wordt overal ter wereld verbouwd, en bijna overal ter wereld smaakt die hetzelfde; in Zuid Afrika, Californië, Chili en Australië: Overal krijgt de Chardonnay té veel zon waardoor die zwaar in de suikers zit en eigenlijk overrijp. Het Nederlandse klimaat is nu vergelijkbaar met het Franse klimaat van pakweg 100 jaar geleden. De Neder Chardonnay is dan ook chardonnay zoals chardonnay bedoeld is; niet overrijp maar precies goed!

De Wijngaardsberg Chardonnay is verkrijgbaar bij Nederwijndomein voor € 15,99

Deel deze inhoud

Voeg reactie toe

 (inclusief http://)