Meer weten? Bel ons op 06-50621245

Overzicht van producten van wijnmaker: Domein de Wijngaardsberg

Alhoewel ze pas in 2002 opnieuw zijn begonnen met het verbouwen van wijn, is er voldoende bewijs dat er op de locatie van de Wijngaardsberg al sinds 968 wijn werd verbouwd. Tot in de tijd van Napoleon ging dit door. Door de kleine ijstijd en de opkomst van bier als volksdrank werden de wijnstokken gerooid en werd het land gebruikt om er koeien op te laten grazen.


De ligging van de Wijngaardsberg is erg gunstig, mede door de hellingen en heuvels en het gunstige klimaat in Zuid-Limburg.   De bodem bestaat uit löss. De goede eigenschappen van löss zijn dat het lucht en water vast houdt en snel opwarmt. Deze ondergrond is ook terug te vinden in onder andere de Champagnestreek en de Bourgogne. Verder zitten er nog lagen kiezels en Zand van de Waterval in de bodem.

 

De Wijngaardsberg Auxerrois

0 Review(s) 
14,25 €
Auxerrois is een oude kruising van Pinot en Gouais Blanc, afkomstig uit Auxerre vlakbij Chablis. Auxerrois heeft weinig zuur en geeft aromatische en toegankelijke wijnen. Frisse, elegante Auxerrois, aromatisch, veel fruit: vleug citrus, rijpe rode appel,...

De Wijngaardsberg Pinot Gris

0 Review(s) 
17,99 €
Intense, volle pinot gris, veel fruit: citrus, appel, peer, steenvruchten. Klein restzoetje rondt de wijn mooi af. Geconcentreerd, mooie lengte. Bewaar potentieel, ontwikkelt mooie honing en noot aroma’s. Perfect bij crudités, paté, gedroogde ham, kalfsvlees.

De Wijngaardsberg Pinot Noir

0 Review(s) 
23,99 €
Pinot Noir, koningin van de blauwe druiven, gedijt het best in koele streken op loss-kalk bodems, precies wat het Mergelland biedt. De rijpe druiven worden op de Wijngaardsberg eerst koud ingeweekt, dan vergist, en na twee weken standtijd geperst. De wijn...
Toont 1 - 3 van de 3 items