Meer weten? Bel ons op 06-50621245

Overzicht van producten van wijnmaker: Domaine Cep d'Or

Domaine Cep d'Or is al jaren een gerenommeerd wijnhuis in de Luxemburgse moezel streek. De oorsprong van het wijnhuis vinden we al in 1762 toen de voorouders van de familie Vesque uit het nabij gelegen Lorraine naar Stadtbredimus verhuisden. Jean Marie Vesque is de oenoloog en de huidige eigenaar van het wijnhuis dat wijn verbouwt op zo’n 20 ha grond, de meeste op de Luxemburgse zuidhellingen langs de moezel. De bekendste wijngaarden van het wijngoed strekken zich uit boven het dorp Stadtbredimus.


Op weg naar Domaine Viticole Cep d’Or verlaten we in Luxemburg de snelweg en rijden door een aantal kleine idyllische dorpjes, om uiteindelijk in Hëttermillen aan te komen. Wijngoed Cep d’Or heeft een prachtig gebouw dat direct aan de Moezel gelegen is. Naast de wijnkelders zijn hier proeflokalen en een winkel waar alle produkten van het huis worden verkocht.


"Soms val je zo maar bij een wijngoed binnen waar je gaat proeven en tijdens dat proeven even stil valt. Waarom? Omdat je gewoon verrast wordt door de kwaliteit van de wijn. Nu weer vonden we, vlak over de grens, een wijn van excellente kwaliteit. Als het je vak is om wijnen als deze uit te zoeken en dan exclusief naar Nederland te mogen halen, dan is geluk toch wel heel dichtbij. Wijnhuis Cep d’Or, direct aan de Luxemburgse Moezel gelegen, is weer zo’n wijnontdekking waar we bijzonder gelukkig mee zijn" (Rob Waas, Weg van Wijn

Geen producten van deze wijnmaker beschikbaar.