Meer weten? Bel ons op 06-50621245

Overzicht van producten van wijnmaker: Wijngoed Fromberg

De helling waarop de wijngaarden van wijngoed de Fromberg liggen vind u in oostelijk zuid-Limburg. Paul Wiertz een traditionele akkerbouwer kwam op leeftijd, en het was tegen zijn pensionering aan, dat hij het wat rustiger aan wilde doen, dacht hij. Dus plantte hij in 1991 op deze helling de eerste wijnstokken samen met zijn zoon, dochter en schoonzoon. Hij liet zich daarin adviseren door de Wijnacademie in het Duitse Geisenheim. De eerste jaren van het bestaan van de wijngaard plantte hij de druivenrassen Muller Thurgau, Auxerrois. Inmiddels zijn daar Bacchus, Reichensteiner, Riesling, Pinot Noir, Dornfelder en Monarch bijgekomen.


We zitten wel goed met onze Fromberg; de 3 hectare grote wijngaard is de enige hellingwijngaard in Nederland die volledig op het zuiden is gericht. Bovendien is het de hoogst gelegen wijngaard van Nederland. De hellinghoek is vrijwel gelijk aan de ideale hoek waarop de druivenstok het best gedijt. 
De bodem bestaat uit een mineraalrijke löss bovenlaag gemengd met holoceen grind op een ondergrond van mineraalrijke kalksteen (mergel), tot waar de wortels van onze druivenstokken gemakkelijk reiken. De ondergrond bestaat uit de oudere , en daarom ook hardere mergelsoort. Dat maakt dat de druif hard moet werken om de mineralen die erin zitten op te nemen. Dat zorgt weer voor sterke stokken met druiven die krachtige uitgesproken wijnen leveren.

 

Fromberg Auxerrois

0 Review(s) 
13,99 €
Prachtwijn uit Zuid-Limburg. Een neus is vol rijp fruit, bloemig bouquetrijk en een honingachtige geur. De smaak is evenwichtige, fruitig, honingachtig, mineraalrijk met lichte aangename zuren. Zachte, droge afdronk met mooi aanblijvend fruit.

Fromberg Cuvee Rood

0 Review(s) 
14,75 €
Wat een wijn! Van Nederlandse bodem: zo mooi! De neus van vanille en fris rood fruit. Smaak van veel en vol rood fruit: bosbessen, bramen en kersen spatten het glas uit. Zeer zachte tannines, mede door de houtlagering. Elegante en aangename afdronk.

Fromberg Muller-Thurgau

0 Review(s) 
13,99 €
at een wijn! Stuift uit het glas, mineraalrijk, iets van zuivel en exotisch fruit. Mooi ontwikkelde smaak, volle vette droge wijn, kruidig, muskaat, exotisch, mineraalrijk met een fris zuur. Afdronk: Krachtige kruidenachtige lange afdronk.

Fromberg Ophrys Brut Classique

0 Review(s) 
26,50 €
Gemaakt van de Bacchus druif. Helder, sprankelt groengeel, licht schuimend. Een zachte, zuivere en fijne neus. De smaak: fris en een beetje bloemig, wat perzik en wat peperen levendig. Fijne mousse. Deze Nederlandse bubbels wonnen de bronzen medaille bij de...

Fromberg QV

0 Review(s) 
13,99 €
Goed uitgebalanceerde cuveewijn. Geur: volle frisse geur, mineraalrijk, citrus en appel, licht 'snoepjes' en wat exotisch. Smaak: Mooie aanzet, droog, fris, venkel, iets gerookt, fijne zuren. Wijndocent Hans Meijs (Vinos): afdronk goed en op lengte: aangenaam!

Fromberg Riesling

0 Review(s) 
13,99 €
Mooie droge Riesling van topwijnmaker Fromberger uit Limburg. Licht stuivende neus, fris met tonen van appel en witte perzik. Zuivere wijn groene appel en wit fruit, fris zuurtje en jonge twijgjes. Zachte afdronk.
Toont 1 - 6 van de 6 items