Meer weten? Bel ons op 06-50621245

Overzicht van producten van wijnmaker: Betuws Wijndomein

Midden in de Betuwe ligt het Betuws Wijndomein. Met zo’n 6 hectare aan wijnstokken is het één van de grotere wijngaarden in Nederland. De Betuwe is het domein van de fruittelers en voordat Diederik Beker met het verbouwen van wijn begon zat hij samen met zijn vader in de fruitteelt. Daarvoor volgde hij een agrarische opleiding aan de HAS in Den Bosch en zo komt het dat hij zichzelf nu de jongste wijnboer in Nederland mag noemen.  


Hier wordt gewerkt met de nieuwe rassen die eerder rijp zijn, minder zonuren nodig hebben en minder gevoelig zijn voor schimmelziekten. Verder gaat het Betuws Wijndomein uit van de filosofie dat het Nederlandse klimaat nooit ideaal zal worden voor de wijnbouw, dus dat je zelf aanpassingen zal moeten doen om de druiven zo goed mogelijk te kunnen laten rijpen. Dit zorgt er voor dat ze bijvoorbeeld heggen, zoals gebruikelijk in de fruitteelt, om de wijngaard heen hebben staan en dat de indeling van de wijngaard anders is dan gebruikelijk.

 

Betuws Wijndomein Linge Cuvee Wit

0 Review(s) 
16,25 €
Fruitige, frisse droge wijn, in de geur bloemig en exotisch. Volle, rijke en zuivere afdronk.

Betuws Wijndomein Linge Johanniter

0 Review(s) 
16,25 €
Droge witte wijn, geurend naar appel en citrus. Ronde smaak met frisse zuren. Levendige en zuivere afdronk.

Betuws Wijndomein Most Cuvee

0 Review(s) 
12,00 €
Smaak: de most cuvee geurt aangenaam kruidig en fruitig en is in smaak vooral zoet en zuiver met aroma’s van rijpe kersen en zwarte bessen. Wijn & Spijs: De most cuvee smaakt het lekkerst bij het dessert of een kaasplateau.

Betuws Wijndomein Rood Barrique

0 Review(s) 
16,99 €
Prachtwijn uit de Betuwe. Smaak: Volle stevige rode wijn, van hoofdzakelijk Regent druiven. In de geur rijpe pruimen en tabak. De smaak is gul en rond, tonen van leer en kruiden. Mooie complexe structuur met lange afdronk. De wijn kan nog lang op fles...
Toont 1 - 4 van de 4 items