Meer weten? Bel ons op 06-50621245

Overzicht van producten van wijnmaker: Wijngaard de Linie

Eén van de pioniers van de moderne Nederlandse wijnbouw, dat kun je gerust zeggen over Marius van Stokkom, tevens de oudste wijnboer in Nederland. Hij volgde een opleiding voedingsmiddelentechnologie en werkte jarenlang bij een bierbrouwerij. In zijn vrije tijd begon hij met het planten van wijnstokken, naar eigen zeggen wegens de wijnschandalen die destijds Oostenrijk en Duitsland enorme schade berokkenden. Hij wilde in eerste instantie een zuivere wijn maken voor eigen gebruik maar dat liep ietwat uit de hand. Nu maakt hij op commerciële schaal Brabantse wijn.  


Er staan heel veel verschillende druivenrassen in Made aangeplant. Marius wil ze niet allemaal benoemen om de concurrentie niet wijzer te maken dan ze al is, maar het betreft onder andere Riesling, Pinot Blanc, Pinot noir en Cabernet Sauvignon. Hij maakt er twee verschillende wijnen van; een witte en een rode. Door de aanwezigheid van veel open water in de buurt van Made zoals de Biesbosch en de rivieren Amer, Maas en Hollands Diep, regent het net ietsje minder in Made dan verder landinwaarts. Tel daarbij op dat de grond tamelijk arm is en behoorlijk ijzerhoudend dan krijg je condities die enigszins te vergelijken zijn met de meer zuidelijke wijnlanden. Alleen valt hier tijdens de groeiperiode juist meer regen en tijdens de rijping juist wat minder.

 

De Linie Rood

0 Review(s) 
12,50 €
Deze is gemaakt van een kruising van Pinot Noir een Cabernet Sauvignon. Door deze combinatie heeft de wijn naast de voor Pinot Noir gebruikelijk aards- en kersengeur ook duidelijk aroma`s van cassis, bramen en bosbessen. Mede als gevolg van saponttrekking...
Toont 1 - 1 van 1 item