Meer weten? Bel ons op 06-50621245

Overzicht van producten van wijnmaker: Wijndomein de Planck

Het wijndomein heeft de meest zuidelijk gelegen wijngaard van Nederland (het ligt zuidelijker dan het noordelijkste puntje van Frankrijk), op een prachtige, bijna on-Nederlandse locatie in Zuid-Limburg. Het ligt op 20 autominuten van Maastricht, Aken en Luik aan De Planckweg 25 in Slenaken.


Wijndomein De Planck is een 11 ha. groot domein, waar in mei 2008 de eerste twee hectaren wijngaard zijn aangelegd. In mei 2010 is een derde hectare met wijnstokken aangeplant. De boerderij is speciaal ontworpen als een optimaal wijnbouwbedrijf. Wijndomein De Planck is gelegen op een prachtige lokatie in het plaatsje Slenaken (ook wel klein Zwitserland genoemd) in het zuidelijkste puntje van Zuid-Limburg. De wijngaard ligt op een hoogte van 230m en is hiermee ook de hoogst gelegen wijngaard in Nederland. Het wijndomein heeft voor wijnbouw ideale zuid-oost hellingen met zeer geschikte kalkrijke grond met löss en vuursteen. De naam -De Planck- is gekozen vanwege zijn ligging op het kruispunt van de Planckerweg en De Planckweg. De boerderij grenst onmiddellijk aan het (Belgische) dorpje De Plank (in het frans La Planck), en kijkt vanuit de bedrijfsruimten en terrassen uit over de prachtige Voerstreek en het Gulpdal.

 

De Planck Johanniter

0 Review(s) 
11,50 €
De “Johanniter” is een halfdroge, fruitige en soepele wijn.  Het is een heerlijke wijn voor op het terras of als aperitief. 

De Planck Johanniter Select

0 Review(s) 
13,25 €
De Johanniter Select is eind 2012 tijdens de gala avond van de -Confrerie des Chevaliers du Vin Limbourgeois- bekroond met de -Sigille de Qualité- (een kwaliteits zegel)!

De Planck Rouge

0 Review(s) 
16,99 €
De Rouge de Planck is een echte topper onder de Nederlandse rode wijnen. De wijn wordt gemaakt van de Regentdruif. Veel rijp sap, mooie zuren, balans, druiftannines en een mooie kruidigheid in de afdronk. Heerlijk bij lamsvlees
Toont 1 - 3 van de 3 items